• Wingårdsgatan 7, Göteborg
  • 073-922 99 16

Anna Carlsson om sin mormor Ingeborg:

Ingeborg var påhittig och finurlig – Uppmanade till att rosta knäckebröd, klättra i träd med träskor och måla tavlor på sitt eget sätt.

Dekoratör – Visual Merchandiser

Anna CarlssonSom dekoratör arbetar Anna i huvudsak med olika typer av exponeringar, skyltfönster, installationer, butiker, event och mässmontrar.

Alla jobb tar sin början i en idé och en eller många skisser. Därifrån utarbetas ett koncept och en projektplan.

30-års erfarenhet

Redan 1991 påbörjade Anna sin karriär som dekoratör och under 18 år arbetade hon som anställd på bl.a. Lindex, Åhlens, Designkompaniet/DecoLab (Uppdrag NK).

2007 startades Ingeborgs och Anna valde att arbeta som frilans och har sedan dess haft orderboken full. Som frilans har Anna i urval arbetat för Hemtex, Kungsmässan, Allum köpcentrum, Lagerhaus m.fl. Vissa är engångsuppdrag andra löpande under flera år.

- Som dekoratör, inredare eller VM är min uppgift att fånga upp vad kunden har som mål och vision och sedan presentera idéer, skisser, materialval och lösningar för att kunna gå från vision till verklighet. Jag skapar alltså ett koncept för en tredimensionell upplevelse som ska få slutkunden att upptäcka en speciell vara/tjänst, handla mer eller få en upplevelse utöver det vanliga, säger Anna

Kreativa idéer och inspirerande skisser

Annas styrka ligger i hennes kreativa idéer och inspirerande skisser som är grundade i hennes långa erfarenhet samt en tydlig arbetsplan för uppförandet av exponeringen. Ofta deltar Anna genom hela processen, från ide till färdigt resultat.

Det är inte ovanligt att hon koordinerar projekt och samarbetar med marknadsavdelningar, hantverkare, grafiker , ljussättare , stylister och andra kreatörer.

Exempel på uppdrag Anna gjort